تحولات منطقه

سرپرست هیئت ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی خراسان رضوی گفت: نبود حامی مالی؛ مشکل اصلی ورزش روستاییان خراسان رضوی است، حامیان مالی نگاهی هم به ورزش روستایی داشته باشند. اگر این اتفاق بیفتد، بی‌شک ظرفیت‌های موجود در ورزش روستاها بیشتر مشخص می‌شود.

نبود حامی مالی؛ مشکل اصلی ورزش روستاییان خراسان رضوی است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، ورزش در روستا و روی آوردن به بازی‌های بومی محلی، زمینه پویایی جوانان و علاقه‌مندان به ورزش را در هر آبادی فراهم می‌کند. در کنار این مزیت، جذابیت‌ بازی‌های بومی محلی که از گذشته در روستاها وجود داشته، بر پویایی و شادابی مردمان روستا می‌افزاید.

رونق ورزش در روستاها شرایط را برای جوانان مستعد در رشته‌های مختلف فراهم می‌کند تا از این مسیر راهی برای بروز توانایی‌های ورزشی این قشر باز شود. در سالیان متمادی ورزشکاران سرشناس و مستعدی از روستاها به تیم‌های ملی راه یافتند و سکوهای افتخار زیادی را در میادین مختلف آسیایی، جهانی و المپیک فتح کردند. پیشرفت ورزش در روستاها به واسطه شرایط مناسبی که در بیشتر آن‌ها برای اختصاص زمین و امکانات زیربنایی وجود دارد، بی‌شک از شهرها سرعت بیشتری خواهد گرفت و با کمترین امکانات، جوانان ورزشکار روستایی می‌توانند بیشترین و بهترین نتایج را بدست آورند. در گذشته، مفغول ماندن مقوله ورزش بانوان در روستا استفاده از ظرفیت بانوان ورزشکار را کمرنگ کرده بود؛ اما به واسطه فراهم شدن زمینه فعالیت آن‌ها در عرصه‌های ورزشی از طریق فعال شدن هیئت‌های ورزشی روستایی و بازی‌های بومی محلی، اکنون شرایطی متفاوت با گذشته برای حضور بانوان روستایی در عرصه ورزشی فراهم آمده است.

شرایط خوب ورزش در روستاها

سرپرست هیئت ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی خراسان رضوی که بیشتر از هشت سال مدیریت این هیئت را برعهده داشته، درباره آنچه امروز بر ورزش روستاهای استان حاکم است، گفت: با اقداماتی که سال‌های گذشته برای گسترش ورزش در روستاهای استان انجام شده، در حال حاضر هیچ روستای واجد شرایطی در استان نیست که از امکانات ورزشی مناسب برخوردار نباشد. جوانان روستایی از کمترین امکاناتی که در اختیارشان قرار می‌گیرد، بهترین استفاده را می‌برند و این موجب شده استان ما در رقابت‌های مختلف بتواند مقام‌های خوب و قابل ملاحظه‌ای بدست بیاورد. خوشحالی ما وقتی بیشتر می‌شود که می‌بینیم بانوان ورزشکار از روستاهای خراسان رضوی در رشته‌های مختلف صاحب مدال و عناوین خوبی می‌شوند.

تجهیز ۵۰۰ خانه ورزش در روستاهای استان

محمدرضا خوش باطن در واکنش به این موضوع که هزینه‌های جاری برای گسترش ورزش در روستاهای استان به چه صورت تأمین می‌شود، بیان کرد: همان‌طور که می‌دانید به واسطه اینکه رقابت‌های ورزشی میان روستاییان چندان جذابیتی برای حامیان مالی ندارد، آن‌ها کمتر به ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی و محلی توجه و کمک می‌کنند. به همین منظور ما راهی برای کمک گرفتن از بخش‌های مختلف و اداره‌ها نداریم. بنابراین از کمک‌های استانداری و ستاد مبارزه با مواد مخدر بیشتر استفاده می‌کنیم. کمک‌های وزارت ورزش هم وجود دارد که بیشتر برای تجهیز خانه‌های ورزش روستاها از آن‌ها استفاده می‌شود. این کمک‌ها سبب شده با اداره کل ورزش و جوانان کار زیادی نداشته باشیم و مانند خیلی از هیئت‌های ورزشی که همیشه به دنبال گرفتن پول و بودجه از اداره کل هستند، نباشیم.

سرپرست هیئت ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی خراسان رضوی درباره تجهیز خانه‌های ورزش روستاهای خراسان رضوی نیز اظهار کرد: ما در استان ۳ هزار و ۴۰۰ روستا داریم که تا امروز ۵۰۰ خانه ورزش از روستاهایی که واجد شرایط بودند، به صورت رایگان به امکانات ورزشی مجهز شدند. شرایط تجهیز ۲۰ خانه ورزش دیگر نیز فراهم شده که به زودی جوانان این ۲۰ روستا از نعمت امکانات ورزشی برخوردار می‌شوند.

مشکلات ورزش در روستا

خوش باطن در خصوص مشکلات ورزش در روستاها بیان کرد: مشکل اصلی در روستاها نبود اماکن سرپوشیده برای فعالیت ورزشی بانوان علاقه‌مند به ورزش است. چنانچه این امکان فراهم شود تا هیئت‌های ورزش روستایی و بومی محلی که در شهرها و بخش‌های مختلف فعال هستند، از برخی از سالن‌های موجود در روستاها که در اختیار استانداری بوده و معمولاً توسط دهیاری‌ها مدیریت می‌شوند، استفاده کنند، این امر می‌تواند کمک بسیار خوبی برای رشد ورزش بانوان در روستاهای استان باشد. موضوع بعدی همان‌طور که بیان شد، نبود حامی مالی برای ورزش روستایی است. درخواست ما این است که حامیان مالی همان‌طور که به ورزش‌های دیگر توجه می‌کنند، نگاهی هم به ورزش روستایی داشته باشند. اگر این اتفاق بیفتد، بی‌شک ظرفیت‌های موجود در ورزش روستاها بیشتر مشخص خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری همایش ورزش روستایی در تابستان گذشته و تأثیر آن بر شناسایی ورزشکاران با استعداد در روستاهای استان گفت: این همایش برای شناسایی ورزشکاران نخبه در روستاها برگزار شد. ۸۰۰ نفر از ورزشکاران روستایی در آن شرکت کردند و در نهایت ۵۰ ورزشکار مرد و ۵۰ ورزشکار زن مستعد شناسایی شدند و قرار است در اردوهایی که به زودی برگزار می‌شود، بهترین‌ها از میان این ۱۰۰ ورزشکار انتخاب شده و برای تشکیل تیم‌های استانی از آن‌ها استفاده شود. بی‌شک با این اقدام، خراسان رضوی با تیم‌ها و نمایندگان قدرتمندی در رقابت‌های کشوری شرکت خواهد کرد.   

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.